6 масови грешки при ремонт на баня

Ремонт на баняОбновяването и декорацията на нашата баня е дейност, която има стратегическо значение за подобряване на комплексното ниво на комфорт в целия ни дом. Наред с множеството добри практики обаче съществуват и реципрочни отрицателни такива, които могат да създадат дискомфорт, както в дългосрочен, така и в краткосрочен план.

1. Бързате ли?
Една българска поговорка гласи „Бързата работа – срам за майстора“. Истината е, че винаги когато бързаме прекалено, за да реализираме някоя наша идея, то рискът от провал се увеличава в геометрична прогресия. Ако нямате достатъчно време да проучите и да се информирате, то това може да ви коства сериозен разход в бъдеще, което до голяма степен ще обезсмисли иначе чудесната идея за обновяване на вашата баня.

2. Сделка или не?
Виждате промоция и се втурвате да купувате? Грешно! Ако вече сте започнали ремонт на банята, то означава да включите компонент, който не сте планирали. А дали неговите размери, цвят и дизайн линия отговарят на вашите планове? В повечето случаи – най-вероятно не! Ако пък определена промоция на даден компонент от обзавеждането за баня отключи у вас желание за реновирането й, то това значи да създадете концепцията си изцяло около него, а това едва ли ще бъде много успешно, поне не в повечето случаи.

3. Утре ще му мислим?
При редизайн на бани е важно да не претупвате нещо и да го класифицирате като маловажно, защото то може да се окаже малкият камък, който да преобърне цялата ви концепция с краката нагоре. Отдайте се на своя перфекционизъм и си осигурете подходящите аксесоари и мебели за баня в съчетание с великолепно изпълнение.

4. Ами кърпите?
Преди да изберете бъдещите мебели за баня е добре да анализирате какви принадлежности намират място в нея. Ако е нужно дори си запишете, кое къде бива поставяно и къде трябва да отиде. Не позволявайте след ремонта да се окаже, че не сте предвидили къде да оставите четката си за зъби, кърпите или друга макар и по-маловажна вещ от стандартното обзавеждане на вашата баня.

5. Забравихте децата?
Дори да нямате деца, то може би в някакъв момент ще имате такива. Това поставя въпроса за това как специфични вещи, които те употребяват ще намерят място във вашата баня. Планирането на този макар и леко неортодоксален момент ще ви гарантира успеха на цялата операция.

6. Счупихте плочка?
Макар рядко да е нужна по-сериозна здравина на пода в банята, то подбора на здрава и надеждна настилка може да се окаже от съществено значение. Едва ли искате година след обновяването, в което сте вложили толкова сърце, пари и енергия да се окаже, че сте счупили плочка. Изберете подови настилки с висока якост, които са и по-дълготрайни. Едно практично решение в тази насока е качественият гранитогрес.
Google Plus
{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}